Kultura
Skomentuj

Casillero del Diablo Chardonnay 2008 Chile

Casillero del Diablo Concha y Toro, bez względu na to jaki kolor i szczep, mają w sobie coś pysznego. To bardzo przyzwoite wina, praktycznie w każdej odmianie. Tym razem padło na Chardonnay.

W opisie dystrybutorów to: „Świeże wino o wyważonej kwasowości; delikatnych, eleganckich i słodkich nutach beczki. Lekko maślane z wyraźnymi cytrusowymi aromatami. Polecane do delikatnych ryb: okoń, sola, łosoś.”. Dziś zjadłam do łososia. Jak na Chardonnay to bardzo dobre. Jak wiecie nie jestem dużym zwolennikiem tego szczepu, ale w tym przypadku to udany przedstawiciel.

Szczególnie wyczuwalna jest jego lekko maślana nuta. Pani w sklepie w moim bloku powiedziałaby „mineralne”. 😉 Polecam. Dostępne m.in. tutaj, ale ja kupiłam taniej w hipermarkecie. Jest bardzo popularne i – co się nieczęsto zdarza – bardzo dobre jak na taką popularność.

W skali od 1 do 10 daję 7