Wszystkie wpisy z: Wilanów

Ocena: 14.5/20

Czy wrócę? TAK

Plato

W Miasteczku Wilanów, a konkretnie w Royal Wilanów otworzyło się niedawno Plato. Nowy koncept jednego z właścicieli restauracji Senses – Krzysztofa Janiszewskiego. To już dziesiąte miejsce z udziałem tego restauratora w Warszawie. Czy będzie to szczęśliwa dziesiątka? Wszystko na to wskazuje. Warto jednak zwrócić uwagę na to, że Plato ma zupełnie inny charakter niż wszystkie dotychczasowe restauracje – Senses, Ole! Steak Bar, Prima Pasta i cała reszta.  Zapraszam na na fanpage, Twitter i Instagram Frobloga. Zachęcam też do prenumerowania newslettera Frobloga. Co tydzień w piątek wysyłam podsumowanie moich relacji. Wystarczy podać swój adres e-mailowy tutaj: Email *

Kuchnia Otwarta

Miasteczko Wilanów nie jest najszczęśliwszą lokalizacją dla restauracji. Z miejsc, które funkcjonowały tu dwa lata temu, większość się zamknęła. I to większość zdecydowana. Kilka miesięcy temu, na obrzeżu Miasteczka, na rogu Klimczaka i Przyczółkowej, powstało jednak centrum Royal Wilanów. Pisałam już o Naturel, mieszczącej się w tym budynku, a dziś o kolejnej otwartej tu restauracji. Właściwie o otwartej kuchni. Kuchnia Otwarta tak nazywa się to miejsce. Zapraszam na na fanpage, Twitter i Instagram Frobloga. Zachęcam też do prenumerowania newslettera Frobloga. Co tydzień w piątek wysyłam podsumowanie moich relacji. Wystarczy podać swój adres e-mailowy tutaj: Email *

Naturel

Gwiazda młodego pokolenia polskich Szefów Kuchni? Nie jest to oczywiście zbyt skromne określenie, ale tak właśnie nazywa fanpage Naturel współwłaściciela tej restauracji – Marcina Jabłońskiego. Jabłoński do tej pory znany był z trzeciej edycji TopChefa, gotowania w Dwie Trzecie, potem miał też swoją restaurację na BioBazarze. Kilka dni temu, konkretnie w środę w zeszłym tygodniu, otworzył lokal w nowym centrum Royal Wilanów w Miasteczku Wilanów. Od tego czasu zdążyłam odwiedzić to miejsce już dwukrotnie. Zapraszam na na fanpage, Twitter i Instagram Frobloga. Zachęcam też do prenumerowania newslettera Frobloga. Co tydzień w piątek wysyłam podsumowanie moich relacji. Wystarczy podać swój adres e-mailowy tutaj: Email *

Basico Branickiego

Flesz: Basico Wilanów

Basico to takie miejsce, gdzie po prostu od czasu do czasu wracam, bo lubię tutejszą kuchnię. Nie jest to ani miejsce w centrum, ani nie jest jakoś mocno promowane, nie jest już pewnie też modne, bo otwarte w czerwcu zeszłego roku. Mieszkałam kiedyś niedaleko, ale teraz już nawet nie jest to miejsce blisko mnie. To jest po prostu dobre miejsce z prawdziwą kuchnią i kiedy mam ochotę na coś w stylu „po prostu”, kierunek nadaje  Basico Wilanów. Zapraszam na na fanpage, Twitter i Instagram Frobloga. Zachęcam też do prenumerowania newslettera Frobloga. Co tydzień w piątek wysyłam podsumowanie moich relacji. Wystarczy podać swój adres e-mailowy tutaj: Email *

Restauracja Taste Wilanów

Restauracja Taste Wilanów była już raz powodem naszej wycieczki do Miasteczka Wilanów, przez moment z jej powodu żałowałam nawet swojej wyprowadzki. Przyszedł moment na ponowne odwiedziny. Choć na fanpage’u restauracji o nowych pozycjach w menu cicho sza, coś nam się wydawało, że szef Dominik Moskalenko nie będzie w październiku serwował tego, czym debiutował w kwietniu. Zapraszam na na fanpage, Twitter i Instagram Frobloga. Zachęcam też do prenumerowania newslettera Frobloga. Co tydzień w piątek wysyłam podsumowanie moich relacji. Wystarczy podać swój adres e-mailowy tutaj: Email *

Basico Food Wine & Friends

Swoją pierwszą wizytę w Basico Food Wine & Friends pamiętam bardzo smacznie. Wyszłam stąd z przekonaniem, że miejsce otworzono z pasji do jedzenia, a nie z kaprysu znanych osób. Kiedy miejsce dostało koncesję i zaczęło serwować wina, postanowiłam wybrać się ponownie, by zweryfikować pierwsze wrażenia. Którejś słonecznej wakacyjnej soboty, kiedy słońce pięknie kładło się spać, odwiedziłam Basico ponownie. Zapraszam na na fanpage, Twitter i Instagram Frobloga. Zachęcam też do prenumerowania newslettera Frobloga. Co tydzień w piątek wysyłam podsumowanie moich relacji. Wystarczy podać swój adres e-mailowy tutaj: Email *

Basico Woda

Basico

Od jakiegoś czasu Miasteczko Wilanów bardzo intensywnie rozwija się pod kątem kulinarnym. Jest tam już przynajmniej kilka interesujących miejsc z Bisteccą Bistro i Taste Wilanów na czele. W w zeszłym tygodniu Agata i Marek Kościkiewicz otworzyli tu Basico Food, Wine & Friends. Trafiam tu w porze niedzielnego obiadu. Zapraszam na na fanpage, Twitter i Instagram Frobloga. Zachęcam też do prenumerowania newslettera Frobloga. Co tydzień w piątek wysyłam podsumowanie moich relacji. Wystarczy podać swój adres e-mailowy tutaj: Email *

Taste Wilanów Logo

Taste Wilanów

Nie trzeba było się wyprowadzać z Miasteczka Wilanów. Kto się jednak spodziewał, że kuchnia Dominika Moskalenko, znana nam do tej pory głównie z restauracji Na Zielnej, odnajdzie swoją siedzibę w nowo otwartej restauracji o nazwie Taste Wilanów na Kazachskiej. Zapraszam na na fanpage, Twitter i Instagram Frobloga. Zachęcam też do prenumerowania newslettera Frobloga. Co tydzień w piątek wysyłam podsumowanie moich relacji. Wystarczy podać swój adres e-mailowy tutaj: Email *

Il Fornello

Pozostając we włoskich klimatach, a jednocześnie znajdując wielkie różnice, wybieram się tym razem do miejsca osiedlowego. Na miasteczku Wilanów powstała kilkanaście dni temu włoska knajpka Il Fornello.   Zapraszam na na fanpage, Twitter i Instagram Frobloga. Zachęcam też do prenumerowania newslettera Frobloga. Co tydzień w piątek wysyłam podsumowanie moich relacji. Wystarczy podać swój adres e-mailowy tutaj: Email *

Spoco Loco

Całkiem niedawno przeniosło się z Bemowa w moje okolice Spoco Loco. To meksykański bar szybkiej obsługi. Miejsce serwuje również jedzenie na wynos. Koncept dość interesujący. Jeszcze ciekawsze jest to, że w temat zamieszany jest Tomasz Jakubiak, znany z Kuchnia+ szef, który – jak mi się wydaje – dotąd nie okazywał meksykańskich pasji. Pora była wieczorna, ale zachciało mi się wybrać do Spoco Loco i sprawdzić, co jest grane.