Wszystkie wpisy z: Fotorelacje

Sorbet mango i marakuja

La Rotisserie w nowej odsłonie

Restauracja La Rotisserie w hotelu Mamaison Le Regina przeszła niedawno spore zmiany wyglądu. Jest jaśniej i przejrzyściej, a także nieco bardziej przystępnie, choć nieustająco elegancko. Największe wrażenie robi ściana postarzanych luster i przeciwległa – ściana win wyboru Andrzeja Strzelczyka dwukrotnego Mistrza Polski Sommelierów. Oczywiście niezmiennie świetna pozostaje tu kuchnia Pawła Oszczyka. Zapraszam na krótką relację zdjęciową najnowszego menu. Zapraszam na na fanpage, Twitter i Instagram Frobloga. Zachęcam też do prenumerowania newslettera Frobloga. Co tydzień w piątek wysyłam podsumowanie moich relacji. Wystarczy podać swój adres e-mailowy tutaj: Email *

Miodowa Cafe

Gdzieniegdzie modne są takie bary, o których wiedzą tylko wtajemniczeni. Wygląda na to, że Dessert Bar w Miodowa Cafe zmierza w tę stronę. 🙂 Dessert Bar to unikalne, jedyne w Polsce, deserowe menu degustacyjne. Za pięć deserów zapłacicie 50zł, a wrażeń smakowych będzie więcej niż w niejednym pełnym menu degustacyjnym restauracji. Dobierzcie sobie do tego jakiś deserowy alkohol i bawcie się dobrze. Zapraszam na na fanpage, Twitter i Instagram Frobloga. Zachęcam też do prenumerowania newslettera Frobloga. Co tydzień w piątek wysyłam podsumowanie moich relacji. Wystarczy podać swój adres e-mailowy tutaj: Email *

Pop Up Ferment: Bartosz Szymczak

Po wakacjach powrócił Pop Up Ferment, czyli gościnne gotowanie szefów kuchni w Rozbrat 20. Przed wakacjami przez dwa miesiące mogliśmy kosztować kuchni Krzysztofa Rabka, a we wrześniu stery kuchni przejmie aż trzech różnych szefów! W tej chwili (1-3 września) gotuje Bartosz Szymczak, w przyszłym tygodniu (8-10 września) wraca Krzysztof Rabek, a od 29 września do 1 października tapasy i hiszpańską kuchnię zaproponuje Damian Surowiec. Zapraszam na na fanpage, Twitter i Instagram Frobloga. Zachęcam też do prenumerowania newslettera Frobloga. Co tydzień w piątek wysyłam podsumowanie moich relacji. Wystarczy podać swój adres e-mailowy tutaj: Email *

Youmiko Kaiseki

Youmiko Vegan Sushi organizuje w najbliższy weekend (sobota – niedziela 23-24 lipca) Kaiseki Weekend by Gniłka & Gnatowski. Kaiseki jest tradycyjną japońską ucztą o ściśle określonej kolejności podawania dań. W weekend w Youmiko będzie można skosztować wegańskiej interpretacji tego posiłku. Miałam okazję już kosztować dań przygotowanych przez Michała Gniłkę i Pawła Gnatowskiego. Zapraszam na relację zdjęciową. Zapraszam na na fanpage, Twitter i Instagram Frobloga. Zachęcam też do prenumerowania newslettera Frobloga. Co tydzień w piątek wysyłam podsumowanie moich relacji. Wystarczy podać swój adres e-mailowy tutaj: Email *

Dinner with a view: Rzeka

Był ogień, była rzeka i było troje szefów kuchni: Ewa Malika Szyc Juchnowicz (Malika), Witek Iwański (Aruana) i Ana Roš (Hisa Franco). Tak, ta sama Ana Roš, którą zobaczycie w drugiej serii Chef’s Table.  Było też dwanaście dań przygotowanych siedmioma różnymi technikami gotowania na ogniu. Wszystko odbyło się na plaży hotelu Narvil w ramach pierwszego spotkania Dinner with a view. Przy stole usiadło czterdzieści osób. Zobaczcie jak było. Był ogień. Zapraszam na na fanpage, Twitter i Instagram Frobloga. Zachęcam też do prenumerowania newslettera Frobloga. Co tydzień w piątek wysyłam podsumowanie moich relacji. Wystarczy podać swój adres e-mailowy tutaj: Email *

Kolacja na cztery ręce: Martin Gimenez Castro SALTO i German Martitegui TEGUI

W sobotni wieczór restauracja Salto zorganizowała Kolację na cztery ręce. Martin Gimenez Castro, tutejszy szef kuchni gotował wspólnie z Germanem Martitegui z argentyńskiej restauracji TEGUI. Szefowie kuchni przedstawili smaki współczesnej kuchni argentyńskiej przy okazji Światowych Dni Malbec. Restauracja TEGUI to aktualnie siódma najlepsza restauracja Ameryki Południowej według rankingu 50 best by S. Pellegrino 2015, a German Martitegui – według tego samego źródła – to najlepszy szef kuchni w Argentynie. Zapraszam na relację zdjęciową z tego wydarzenia i kilka zdań komentarza. Zapraszam na na fanpage, Twitter i Instagram Frobloga. Zachęcam też do prenumerowania newslettera Frobloga. Co tydzień w piątek wysyłam podsumowanie moich relacji. Wystarczy podać swój adres e-mailowy tutaj: Email *

Belvedere: relacja zdjęciowa

Polska Akademia Gastronomiczna nagrodziła niedawno Marcina Przybysza, szefa kreatywnego restauracji Belvedere nagrodą Szef Przyszłości. Z tej okazji Belvedere zaprosiło dziennikarzy i blogerów na kolację prasową z menu degustacyjnym przygotowanym przez szefa. Zapraszam na relację zdjęciową z tego wydarzenia. Jak wiecie, nie dzielę się opinią o kolacjach, na które zostałam zaproszona, dlatego dziś w stylu “jeden obraz mówi więcej niż tysiąc słów”. Zapraszam na na fanpage, Twitter i Instagram Frobloga. Zachęcam też do prenumerowania newslettera Frobloga. Co tydzień w piątek wysyłam podsumowanie moich relacji. Wystarczy podać swój adres e-mailowy tutaj: Email *

Il Borgo del Balsamico w Mielżyńskim na Czerskiej

Kilka dni temu miałam okazję uczestniczyć w degustacji octów balsamicznych Il Borgo del Balsamico w Mielżyńskim na Czerskiej. Degustowaliśmy krople octów, a potem zjedliśmy kolację złożoną z dań przygotowanych z dodatkiem balsamico. Menu przygotowały Christina Crotti i Marta Scalabrini, w wykonaniu dań pomagał szef kuchni Mielżyńskiego na Czerskiej Marcin Szczepański. Zapraszam na relację zdjęciową z tego wieczoru, powiem tylko, że jeśli teraz w restauracji zobaczę jakieś tandetne balsamico zygzakiem pomazane po talerzu, to dyskwalifikuję natychmiast i wysyłam szefa kuchni na zakupy do Mielżyńskiego. Zapraszam na na fanpage, Twitter i Instagram Frobloga. Zachęcam też do prenumerowania newslettera Frobloga. Co tydzień w piątek wysyłam podsumowanie moich relacji. Wystarczy podać swój adres e-mailowy tutaj: Email *

SuperFoods w restauracji Fusion: relacja zdjęciowa

Restauracja Fusion hotelu Westin wprowadziła do swojego menu jakiś czas temu dania oparte o SuperFoods. Z badaniach, które przeprowadził hotel, jasno wynikało, że jego goście chcą jeść zdrowo i w sposób dobrze zbilansowany. W menu znajdują oni więc nie tylko opis potrawy, ale także szczegółowe informacje na temat wykorzystanych produktów, wartości odżywczych oraz liczby kalorii. Na zaproszenie restauracji miałam okazję skosztować kilku dań z nowego menu. Zapraszam na na fanpage, Twitter i Instagram Frobloga. Zachęcam też do prenumerowania newslettera Frobloga. Co tydzień w piątek wysyłam podsumowanie moich relacji. Wystarczy podać swój adres e-mailowy tutaj: Email *

Le Victoria Brasserie Moderne: relacja zdjęciowa

Le Victoria Brasserie Moderne to jedno z tych miejsc, które miałam nieustająco na liście do odwiedzenia. I jakoś brakowało ostatniej mobilizacji, jakby kropki nad i. Kropkę tę postawiła sama restauracja zapraszając mnie na degustację wiosennej karty przygotowanej przez tutejszego szefa kuchni Macieja Majewskiego. I choć nie wyrażam swoich opinii o kolacjach, na które jestem zapraszana, zrobię mały wyjątek. Powiem Wam, że ta kuchnia z pewnością daleka jest od tego, co powszechnie nazywane jest „kuchnią hotelową”. Dziś już wiem z pewnością, że do Le Victoria Brasserie Moderne wrócę na pewno za własne pieniądze i wtedy będą szczegółowe opisy i opinie. Dziś pokazuję Wam relację zdjęciową. Sami zobaczcie jak to pięknie wygląda. Zapraszam na na fanpage, Twitter i Instagram Frobloga. Zachęcam też do prenumerowania newslettera Frobloga. Co tydzień w piątek wysyłam podsumowanie moich relacji. Wystarczy podać swój adres e-mailowy tutaj: Email *