Fotorelacje
Skomentuj

Il Borgo del Balsamico w Mielżyńskim na Czerskiej

Kilka dni temu miałam okazję uczestniczyć w degustacji octów balsamicznych Il Borgo del Balsamico w Mielżyńskim na Czerskiej. Degustowaliśmy krople octów, a potem zjedliśmy kolację złożoną z dań przygotowanych z dodatkiem balsamico. Menu przygotowały Christina Crotti i Marta Scalabrini, w wykonaniu dań pomagał szef kuchni Mielżyńskiego na Czerskiej Marcin Szczepański. Zapraszam na relację zdjęciową z tego wieczoru, powiem tylko, że jeśli teraz w restauracji zobaczę jakieś tandetne balsamico zygzakiem pomazane po talerzu, to dyskwalifikuję natychmiast i wysyłam szefa kuchni na zakupy do Mielżyńskiego.

Il Borgo del Balsamico w Mielżyńskim na Czerskiej White condiment

Il Borgo del Balsamico: Condimento Bianco

Il Borgo del Balsamico w Mielżyńskim na Czerskiej Truskawkowe gaspacho

Truskawkowe gazpacho z małżami św. Jakuba | Condimento bianco

Il Borgo del Balsamico w Mielżyńskim na Czerskiej Capuccino z kalmara

Cappuccino z kalmara z ziemniakami i chipsem z parmezanu | Il Tinello Saba

Il Borgo del Balsamico w Mielżyńskim na Czerskiej Risotto

Risotto z krewetkami i włoską słoniną | Condimento del Borgo Satin

Il Borgo del Balsamico w Mielżyńskim na Czerskiej Red Label

Aceto Balsamico Red Label

Il Borgo del Balsamico w Mielżyńskim na Czerskiej Opakowanie 2

Condimento del Borgo Red Label w praktycznym opakowaniu

Il Borgo del Balsamico w Mielżyńskim na Czerskiej Opakowanie

Condimento del Borgo Red Label w praktycznym opakowaniu

Il Borgo del Balsamico w Mielżyńskim na Czerskiej Tiramisu

Tiramisu | Condimento del Borgo Red Label

 

Mielżyński na Czerskiej, ul. Czerska 12, Warszawa

Bardzo dziękuję restauracji Mielżyński na Czerskiej za zaproszenie.

Po więcej zdjęć zapraszam standardowo na fanpage, Google+ i Instagram Frobloga. Zachęcam też do prenumerowania newslettera Frobloga. Co tydzień w piątek wysyłam podsumowanie moich relacji. Wystarczy podać swój adres e-mailowy tutaj: