Fotorelacje
Skomentuj

Pop Up Ferment: Bartosz Szymczak

Po wakacjach powrócił Pop Up Ferment, czyli gościnne gotowanie szefów kuchni w Rozbrat 20. Przed wakacjami przez dwa miesiące mogliśmy kosztować kuchni Krzysztofa Rabka, a we wrześniu stery kuchni przejmie aż trzech różnych szefów! W tej chwili (1-3 września) gotuje Bartosz Szymczak, w przyszłym tygodniu (8-10 września) wraca Krzysztof Rabek, a od 29 września do 1 października tapasy i hiszpańską kuchnię zaproponuje Damian Surowiec.

Zapraszam na relację zdjęciową z popisów Bartosza Szymczaka, znanego też z programu telewizyjnego TopChef. Muszę przyznać, że palony smak, z którego Bartosz zasłynął w programie, był dobrze wyeksponowany. Kolacja miała tytuł „Powrót do natury”. Szymczak zaproponował bardzo smaczną, dość wyrafinowaną kuchnię, w zupełnie innym stylu niż Krzysztof Rabek. Czytałam w niej odniesienia do największych restauracji świata. Przede wszystkim jednak było smacznie. A jeśli jest smacznie, to wolno wszystko. Zobaczcie jak było.

Pop Up Ferment | Bartosz Szymczak | Powrót do natury

Consomme z infuzją z chleba x podgrzybek

Consomme z infuzją z chleba x podgrzybek

Pop Up Ferment | Consomme z infuzją z chleba x podgrzybek

Consomme z infuzją z chleba x podgrzybek

Pop Up Ferment Amouse Bouche

Ptyś x cukinia x oliwka | Skóra z makreli x marakuja x rzodkiewka | Prażynka ze świnki x wędzone jabłko

Pop Up Ferment Jajko

Jajko x wędzony rosół x kukurydza

Pop Up Ferment Królik

Królik x groszek x szczaw

Pop Up Ferment Makrela

Makrela x ogórek x quinoa x jabłko

Pop Up Ferment Dorsz

Dorsz x por x kurka x muszla

Pop Up Ferment Dorsz (2)

Dorsz x por x kurka x muszla

Pop Up Ferment Świnka

Świnka x brzoskwinia x ziemniak x kaszanka

Pop Up Ferment Crumble

Pre-dessert | Orzechowo-migdałowe crumble x jeżyna x lody jabłkowe

Pop Up Ferment Solony karmel

Solony karmel x imbir z pomarańczą x orzech laskowy

Każde menu w Pop Up Ferment jest pięcio-daniowe i kosztuje 90zł. Bartosz poza daniami z menu proponował jeszcze amuse bouche, intermezzo, pre-dessert i petit fours.

Jeśli przyjdzie Wam do głowy wybrać na któreś z wydarzeń Pop Up Ferment, koniecznie zarezerwujcie wcześniej miejsce. Wczoraj goście bez rezerwacji odchodzili z kwitkiem. Z jednej strony cieszy, że fajne wydarzenia spotykają się z tak wielką popularnością, z drugiej – trzeba pamiętać, by z wyprzedzeniem rezerwować stoliki. Do dzieła!

Pop Up Ferment, Rozbrat 20, Warszawa, tel. 22 416 62 66

Standardowo zapraszam na fanpage, Twitter i Instagram Frobloga. Zachęcam też do prenumerowania newslettera Frobloga. Co tydzień w piątek wysyłam podsumowanie moich relacji. Wystarczy podać swój adres e-mailowy tutaj:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *