Fotorelacje
Skomentuj

Pop Up Ferment: Bartosz Szymczak

Po wakacjach powrócił Pop Up Ferment, czyli gościnne gotowanie szefów kuchni w Rozbrat 20. Przed wakacjami przez dwa miesiące mogliśmy kosztować kuchni Krzysztofa Rabka, a we wrześniu stery kuchni przejmie aż trzech różnych szefów! W tej chwili (1-3 września) gotuje Bartosz Szymczak, w przyszłym tygodniu (8-10 września) wraca Krzysztof Rabek, a od 29 września do 1 października tapasy i hiszpańską kuchnię zaproponuje Damian Surowiec.

Zapraszam na relację zdjęciową z popisów Bartosza Szymczaka, znanego też z programu telewizyjnego TopChef. Muszę przyznać, że palony smak, z którego Bartosz zasłynął w programie, był dobrze wyeksponowany. Kolacja miała tytuł „Powrót do natury”. Szymczak zaproponował bardzo smaczną, dość wyrafinowaną kuchnię, w zupełnie innym stylu niż Krzysztof Rabek. Czytałam w niej odniesienia do największych restauracji świata. Przede wszystkim jednak było smacznie. A jeśli jest smacznie, to wolno wszystko. Zobaczcie jak było.

Pop Up Ferment | Bartosz Szymczak | Powrót do natury

Consomme z infuzją z chleba x podgrzybek

Consomme z infuzją z chleba x podgrzybek

Pop Up Ferment | Consomme z infuzją z chleba x podgrzybek

Consomme z infuzją z chleba x podgrzybek

Pop Up Ferment Amouse Bouche

Ptyś x cukinia x oliwka | Skóra z makreli x marakuja x rzodkiewka | Prażynka ze świnki x wędzone jabłko

Pop Up Ferment Jajko

Jajko x wędzony rosół x kukurydza

Pop Up Ferment Królik

Królik x groszek x szczaw

Pop Up Ferment Makrela

Makrela x ogórek x quinoa x jabłko

Pop Up Ferment Dorsz

Dorsz x por x kurka x muszla

Pop Up Ferment Dorsz (2)

Dorsz x por x kurka x muszla

Pop Up Ferment Świnka

Świnka x brzoskwinia x ziemniak x kaszanka

Pop Up Ferment Crumble

Pre-dessert | Orzechowo-migdałowe crumble x jeżyna x lody jabłkowe

Pop Up Ferment Solony karmel

Solony karmel x imbir z pomarańczą x orzech laskowy

Każde menu w Pop Up Ferment jest pięcio-daniowe i kosztuje 90zł. Bartosz poza daniami z menu proponował jeszcze amuse bouche, intermezzo, pre-dessert i petit fours.

Jeśli przyjdzie Wam do głowy wybrać na któreś z wydarzeń Pop Up Ferment, koniecznie zarezerwujcie wcześniej miejsce. Wczoraj goście bez rezerwacji odchodzili z kwitkiem. Z jednej strony cieszy, że fajne wydarzenia spotykają się z tak wielką popularnością, z drugiej – trzeba pamiętać, by z wyprzedzeniem rezerwować stoliki. Do dzieła!

Pop Up Ferment, Rozbrat 20, Warszawa, tel. 22 416 62 66

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *