Youmiko Vegan Sushi organizuje w najbliższy weekend (sobota – niedziela 23-24 lipca) Kaiseki Weekend by Gniłka & Gnatowski. Kaiseki jest tradycyjną japońską ucztą o ściśle określonej kolejności podawania dań. W weekend w Youmiko będzie można skosztować wegańskiej interpretacji tego posiłku. Miałam okazję już kosztować dań przygotowanych przez Michała Gniłkę i Pawła Gnatowskiego. Zapraszam na relację zdjęciową.
Zensai:
Por / dashi / shiso
Bób / kurka / sanbaizu
Okra na parze / sake / shoyu / puder shitake
Soliród w tempurze
Sałatka: Carpaccio z rzepy i kalarepy / imbir . shiso / szpinak / mizuna / dressing sake
Sushi:
Pomidor / Cebulka
Boczniak / Limonka
Brokuł / Tofu
Onigiri smażone z morelą
Warzywa gotowane:
Galaretka z dashi
Korzeń lotosu / rzodkiewka / edemame / bratek
Miso i pikle: Szalotka / Szpinak / mikro rzepa / ogórek
Deser: sernik matcha / czarny sezam / jeżyny
Youmiko Vegan Sushi, ul. Hoża 62, Warszawa, tel. 22 404 67 36
Bardzo dziękuję Youmiko Vegan Sushi za zaproszenie.
Po więcej zdjęć Po więcej zdjęć zapraszam na fanpage, Twitter i Instagram Frobloga. Zachęcam też do prenumerowania newslettera Frobloga. Co tydzień w piątek wysyłam podsumowanie moich relacji. Wystarczy podać swój adres e-mailowy tutaj: