Jak być może pamiętacie, dwa tygodnie temu pisałam o pierwszym polskim regionalnym spotkaniu Gault & Millau Tour, które odbyło się w Warszawie. Froblog objął patronatem wszystkie cztery regionalne spotkania organizowane przez żółty przewodnik. Dziś w Poznaniu w restauracji Concordia Taste odbył się drugi tour, tym razem obejmujący Wielkopolskę i Dolny Śląsk. Przed nami jeszcze tegoroczne spotkania w Krakowie i Trójmieście.
Tegoroczne nagrody Gault & Millau Tour 2015 regionu Wielkopolska i Dolny Śląsk otrzymali:
Szef Kuchni Tradycyjnej – Andrzej Klimek (Pałac Tłokinia Opatówek)
Kobieta Szef – Justyna Słupska Kartaczowska (Restauracja Acquario Wrocław)

Gault & Millau Tour 2015 Poznań: Justyna Adamczyk i Justyna Słupska Kartaczowska (Restauracja Acquario)
Młody Talent – Adam Adamczak (Concordia Taste Poznań)
Szef Jutra – Tomasz Połom (Uroczysko Siedmiu Stawów Dzierżoniów)
Tomasz Połom z przyczyn obiektywnych niestety nie przybył na spotkanie.
Szef Roku – Michał Kuter (A Nóż Widelec Poznań)

Michał Kuter: Barszcz biały na własnym zakwasie z puree zimniaczano-grzybowym, białą kiełbasą własnej produkcji i krokietami z wędzonych żeberek
Na relację z kolejnych regionalnych tour Gault & Millau zapraszam we wrześniu. Już wkrótce spodziewajcie się opisu moich wrażeń z wizyty w A nóż widelec, restauracji Michała Kutera, zdobywcy tytułu Szef Roku regionu Wielkopolska i Dolny Śląsk.
Po więcej zdjęć zapraszam jak zwykle na fanpage, Google+ i Instagram Frobloga. Zachęcam też do prenumerowania newslettera Frobloga. Co tydzień w piątek wysyłam podsumowanie moich relacji. Wystarczy podać swój adres e-mailowy tutaj: