Wydarzenia kulinarne
Skomentuj

Gault & Millau Tour 2015 Poznań

Jak być może pamiętacie, dwa tygodnie temu pisałam o pierwszym polskim regionalnym spotkaniu Gault & Millau Tour, które odbyło się w Warszawie. Froblog objął patronatem wszystkie cztery regionalne spotkania organizowane przez żółty przewodnik. Dziś w Poznaniu w restauracji Concordia Taste odbył się drugi tour, tym razem obejmujący Wielkopolskę i Dolny Śląsk. Przed nami jeszcze tegoroczne spotkania w Krakowie i Trójmieście.

Tegoroczne nagrody Gault & Millau Tour 2015 regionu Wielkopolska i Dolny Śląsk otrzymali:

Szef Kuchni Tradycyjnej – Andrzej Klimek (Pałac Tłokinia Opatówek)

Gault & Millau Tour 2015 Poznań Justyna Adamczyk Andrzej Klimek

Gault & Millau Tour 2015 Poznań: Justyna Adamczyk i Andrzej Klimek (Pałac Tłokinia)

Gault & Millau Tour 2015 Poznań Andrzej Klimek Kaczka

Andrzej Klimek: Podwędzana kaczka z musem z kalarepy, musztardowcem i warzywami

Kobieta Szef – Justyna Słupska Kartaczowska (Restauracja Acquario Wrocław)

Gault & Millau Tour 2015 Poznań Justyna Słupska Kartaczowska

Gault & Millau Tour 2015 Poznań: Justyna Adamczyk i Justyna Słupska Kartaczowska (Restauracja Acquario)

Gault & Millau Tour 2015 Poznań Justyna Słupska Kartaczowska Szparag

Justyna Słupska Kartaczowska: Szparag z cytrusowym majonezem, bratkami i solonym żółtkiem

Młody Talent – Adam Adamczak (Concordia Taste Poznań)

Gault & Millau Tour 2015 Poznań Justyna Adamczyk Adam Adamczak

Gault & Millau Tour 2015 Poznań: Justyna Adamczyk i Adam Adamczak (Concordia Taste)

Gault & Millau Tour 2015 Poznań Adam Adamczak Gołąb

Adam Adamczak: Pierś i udko z gołębia na musie z wędzonych truskawek

Szef Jutra – Tomasz Połom (Uroczysko Siedmiu Stawów Dzierżoniów)

Tomasz Połom z przyczyn obiektywnych niestety nie przybył na spotkanie.

Szef Roku – Michał Kuter (A Nóż Widelec Poznań)

Gault & Millau Tour 2015 Poznań Justyna Adamczyk Michał Kuter

Gault & Millau Tour 2015 Poznań: Justyna Adamczyk i Michał Kuter

Gault & Millau Tour 2015 Poznań Michał Kuter Barszcz biały

Michał Kuter: Barszcz biały na własnym zakwasie z puree zimniaczano-grzybowym, białą kiełbasą własnej produkcji i krokietami z wędzonych żeberek

Na relację z kolejnych regionalnych tour Gault & Millau zapraszam we wrześniu. Już wkrótce spodziewajcie się opisu moich wrażeń z wizyty w A nóż widelec, restauracji Michała Kutera, zdobywcy tytułu Szef Roku regionu Wielkopolska i Dolny Śląsk.

Po więcej zdjęć zapraszam jak zwykle na fanpage, Google+ i Instagram Frobloga. Zachęcam też do prenumerowania newslettera Frobloga. Co tydzień w piątek wysyłam podsumowanie moich relacji. Wystarczy podać swój adres e-mailowy tutaj:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *