Fotorelacje
Skomentuj

La Rotisserie w nowej odsłonie

Sorbet mango i marakuja

Restauracja La Rotisserie w hotelu Mamaison Le Regina przeszła niedawno spore zmiany wyglądu. Jest jaśniej i przejrzyściej, a także nieco bardziej przystępnie, choć nieustająco elegancko. Największe wrażenie robi ściana postarzanych luster i przeciwległa – ściana win wyboru Andrzeja Strzelczyka dwukrotnego Mistrza Polski Sommelierów. Oczywiście niezmiennie świetna pozostaje tu kuchnia Pawła Oszczyka. Zapraszam na krótką relację zdjęciową najnowszego menu.

La Rotisserie: Ściana Luster

Ściana Luster

Ściana Win

Ściana Win

Foie gras

Przystawka: Foie gras i golonka z gruszką, pistacjami i bazylią

La Rotisserie Ciepła sałatka z mały Św. Jakuba

Przystawka: Ciepła sałatka z mały Św. Jakuba, śliwka, migdały i tempura estragonowa

La Rotisserie Grillowany tuńczyk

Danie główne rybne: Grillowany tuńczyk, piperada i szynka sezonowana

La Rotisserie Sorbet

Sorbet na zmianę smaku: Sorbet mango i marakuja

La Rotisserie Pieczony comber jagnięcy

Danie główne mięsne: Pieczony comber jagnięcy z jesiennymi warzywami i lubczykiem

Parfait z czekolady karmelowej

Deser: Parfait z czekolady karmelowej Valrhona z lodami kawowymi

Petit fours

Po deserze: Petit fours

 

O La Rotisserie pisałam m.in. latem tego roku, rozmawiałam też z Pawłem Oszczykiem w ramach Frozmowy.

La Rotisserie, ul. Kościelna 12, Warszawa, tel. 22 531 60 70

Bardzo dziękuję restauracji za zaproszenie.

Standardowo zapraszam na fanpage, Twitter i Instagram Frobloga. Zachęcam też do prenumerowania newslettera Frobloga. Co tydzień w piątek wysyłam podsumowanie moich relacji. Wystarczy podać swój adres e-mailowy tutaj:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *