Fotorelacje
1 komentarz

La Rotisserie w nowej odsłonie

Sorbet mango i marakuja

Restauracja La Rotisserie w hotelu Mamaison Le Regina przeszła niedawno spore zmiany wyglądu. Jest jaśniej i przejrzyściej, a także nieco bardziej przystępnie, choć nieustająco elegancko. Największe wrażenie robi ściana postarzanych luster i przeciwległa – ściana win wyboru Andrzeja Strzelczyka dwukrotnego Mistrza Polski Sommelierów. Oczywiście niezmiennie świetna pozostaje tu kuchnia Pawła Oszczyka. Zapraszam na krótką relację zdjęciową najnowszego menu.

La Rotisserie: Ściana Luster

Ściana Luster

Ściana Win

Ściana Win

Foie gras

Przystawka: Foie gras i golonka z gruszką, pistacjami i bazylią

La Rotisserie Ciepła sałatka z mały Św. Jakuba

Przystawka: Ciepła sałatka z mały Św. Jakuba, śliwka, migdały i tempura estragonowa

La Rotisserie Grillowany tuńczyk

Danie główne rybne: Grillowany tuńczyk, piperada i szynka sezonowana

La Rotisserie Sorbet

Sorbet na zmianę smaku: Sorbet mango i marakuja

La Rotisserie Pieczony comber jagnięcy

Danie główne mięsne: Pieczony comber jagnięcy z jesiennymi warzywami i lubczykiem

Parfait z czekolady karmelowej

Deser: Parfait z czekolady karmelowej Valrhona z lodami kawowymi

Petit fours

Po deserze: Petit fours

 

O La Rotisserie pisałam m.in. latem tego roku, rozmawiałam też z Pawłem Oszczykiem w ramach Frozmowy.

La Rotisserie, ul. Kościelna 12, Warszawa, tel. 22 531 60 70

Bardzo dziękuję restauracji za zaproszenie.

1 komentarz

  1. Angelika pisze

    Przyjemny klimat miejsca oraz dania ładnie podane, wszystko do siebie pasuje.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *