Fotorelacje
Skomentuj

NOLITA: relacja zdjęciowa

NOLITA to miejsce, którego nie odwiedza się co dzień, to miejsce na specjalne okazje. Takiej okazji ostatnio dostarczył Thermomix. Marka zorganizowała spotkanie związane z wprowadzeniem na rynek nowej wersji urządzenia. Było ono połączone z warsztatami i kolacją przygotowaną przez Jacka Grochowinę. Na pytanie, dlaczego wycofał NOLITĘ z walki o tytuł Knajpy Roku wprawdzie nie odpowiedział, ale przygotował specjalne menu degustacyjne, które z pewnością warte było uwagi. Nie przeczytacie moich opinii o tej kolacji, bo standardowo już unikam wypowiedzi nt. kolacji, na które jestem zapraszana, ale chętnie podzielę się zdjęciami.

NOLITA Amuse Bouche Ceviche z miecznika

NOLITA: Amuse Bouche Ceviche z miecznika

NOLITA Amuse Bouche Tatar z wędzonej polędwicy z jelenia dym z cykorii

NOLITA: Amuse Bouche Tatar z wędzonej polędwicy z jelenia, dym z cykorii

NOLITA Wariacja z buraka figi awokado śnieg z koziego sera

NOLITA: Wariacja z buraka, figi, awokado, śnieg z koziego sera

NOLITA Wędzony węgorz bałtycki emulsja z selera sepia

NOLITA: Wędzony węgorz bałtycki, emulsja z selera, sepia

NOLITA Prażona grasica cielęca kremowe ziemniaki trufla

NOLITA Prażona grasica cielęca, kremowe ziemniaki, trufla

NOLITA Skrzydło płaszczki duszony por topinambur kapary

NOLITA: Skrzydło płaszczki, duszony por, topinambur, kapary

NOLITA Polędwica z jelenia karmelizowana marchewka kopytka słonina

NOLITA: Polędwica z jelenia, karmelizowana marchewka, kopytka, słonina

NOLITA Pre dessert Skała czekoladowa sorbet z yuzu

NOLITA: Pre dessert – Skała czekoladowa, sorbet z yuzu

NOLITA Tatar z jeżyn sorbet z hibiskusa beza cytrynowa

NOLITA: Tatar z jeżyn, sorbet z hibiskusa, beza cytrynowa

O restauracji NOLITA pisałam:

NOLITA Styczeń 2014

NOLITA Styczeń 2013

NOLITA Listopad 2012

NOLITA, ul. Wilcza 46, Warszawa, 22 292 04 24

Froblog dziękuje marce Thermomix za zaproszenie.

Jak zwykle zapraszam na fanpage, Google+ i Instagram Frobloga. Zachęcam do prenumerowania newslettera Frobloga. Co tydzień w piątek wysyłam podsumowanie moich relacji. Wystarczy podać swój adres e-mailowy tutaj: