Fotorelacje, Wydarzenia kulinarne
Skomentuj

La Rotisserie Prosto z targu: relacja zdjęciowa

W zeszłym tygodniu ruszył nowy koncept La Rotisserie Prosto z targu. W ramach tej propozycji, codziennie od poniedziałku do soboty w godzinach 12:00 – 17:00 goście mogą wybrać dwa lub trzy dania z pięcio-daniowego menu przygotowanego przez Pawła Oszczyka, szefa kuchni La Rotisserie. Dwa dania kosztują 78zł, a trzy 88zł. W zmieniającym się co tydzień menu zawsze znajdziemy przystawkę, zupę, danie główne rybne, danie główne mięsne i deser. Można wybrać dowolne propozycje – nawet dwa dania główne. Na zaproszenie La Rotisserie miałam zaszczyt skosztować wszystkich pięciu dań. Zapraszam na relację zdjęciową.

La Rotisserie Prosto z targu Terrina z królika i wątróbki gęsiej

La Rotisserie Prosto z targu: Terrina z królika i gęsiej wątróbki z burakami i estragonem

La Rotisserie Prosto z targu Kremowa zupa z białych szparagów

La Rotisserie Prosto z targu: Kremowa zupa z białych szparagów, jajko, pastrami z kaczki i trufla

La Rotisserie Prosto z targu Pieczony filet z troci

La Rotisserie Prosto z targu: Pieczony filet z troci, żur, czosnek niedźwiedzi i soczewica

La Rotisserie Prosto z targu Pieczona polędwica cielęca

La Rotisserie Prosto z targu: Pieczona polędwica cielęca, młoda marchew, kolendra i pieprz tasmański

La Rotisserie Prosto z targu Panna cotta z rabarbarem

La Rotisserie Prosto z targu: Panna cotta z rabarbarem, galaretka z Sauterna i bazylia

O La Rotisserie pisałam wielokrotnie m.in. tutaj:

La Rotisserie Menu Degustacyjne Luty 2014

La Rotisserie Maj 2013

Frozmowa: Paweł Oszczyk

La Rotisserie, ul. Kościelna 12, Warszawa, tel. 22 531 60 70

Save to foursquare

Po więcej zdjęć La Rotisserie Prosto z targu zapraszam na fanpage, Google+ i Instagram Frobloga. Zachęcam do prenumerowania newslettera Frobloga. Co tydzień w piątek wysyłam podsumowanie moich relacji. Wystarczy podać swój adres e-mailowy tutaj: