Na zaproszenie Zomato wylądowałam w poniedziałek na kolacji w Delikatesach Esencja. Spotkanie zorganizowano dla recenzentów Zomato i kilku osób, które pisaniem o restauracjach zajmują się poza portalem. O jedzeniu, restauracjach i podróżach kulinarnych rozmawia mi się najlepiej. A jeśli jeszcze grono jest tak doświadczone w tej dziedzinie, dyskusje się nie kończą. Wszyscy foodies raczyli się kolacją degustacyjną przygotowaną przez Delikatesy Esencja.
W lutowym menu DeliEs proponuje kilka standardów – jak gyutataki, czy mus czekoladowy – i kilka nowości. Jak być może pamiętacie, z kolacji na zaproszenie nie piszę relacji, ale chętnie dzielę się wrażeniami optycznymi. Zapraszam więc na relację zdjęciową.
O Delikatesach Esencja pisałam wielokrotnie: w kwietniu 2012, w marcu 2012, w maju 2011. Przeprowadzałam też Frozmowę. To takie miejsce, w którym zdecydowanie częściej bywam, niż o nim piszę. Zdziwiło mnie bardzo, że te wszystkie moje teksty mają już tyle lat. Pora będzie więc chyba wrócić i napisać coś nowego.
Delikatesy Esencja, ul. Marszałkowska 8, Warszawa, tel. 22 480 80 18
Bardzo dziękuję Zomato za zaproszenie na ten przemiły wieczór, a nowo poznanym (i nie tylko) znajomym za przemiłe towarzystwo i wyborną wymianę zdań na moje (i Wasze chyba też) ulubione tematy.
Po więcej zdjęć z restauracji Delikatesy Esencja zapraszam na fanpage, Google+ i Instagram Frobloga. Zachęcam do prenumerowania newslettera Frobloga. Co tydzień w piątek wysyłam podsumowanie moich relacji. Wystarczy podać swój adres e-mailowy tutaj: