Wszystkie wpisy z: Wydarzenia kulinarne

Trzy Znaki Smaku

Jak stałam się fanką karpia? Ja, która jeszcze dziesięć lat temu nie jadłam ryb, bo uważałam, że wszystkie smakują równie okropnie jak karp. Zostałam zaproszona na wyjątkowy Klub Kolacyjny, organizowany przez Monikę Kucię, propagatorkę Trzech Znaków Smaku. Gotowała Joanna Jakubiuk, na co dzień prowadząca warsztaty kulinarne i fanpage Zielony GAR. Zapraszam na na fanpage, Twitter i Instagram Frobloga. Zachęcam też do prenumerowania newslettera Frobloga. Co tydzień w piątek wysyłam podsumowanie moich relacji. Wystarczy podać swój adres e-mailowy tutaj: Email *

Urban Market Vol.4

Urban Market odbywa się co pół roku. Poprzednia listopadowa edycja zgromadziła tłumy. Wszystkim się wydawało, że nie da się zmieścić więcej ludzi w przestrzeni 1500m do wynajęcia, okazało się jednak, że kwietniowe wydarzenie zgromadziło jeszcze więcej osób. Tłum, upał, ciasnota, walka o miejsce, począwszy od parkingowego. Ale jednocześnie, a może przede wszystkim, pyszne jedzenie i ciekawi ludzie zainteresowani kulinariami. Zapraszam na na fanpage, Twitter i Instagram Frobloga. Zachęcam też do prenumerowania newslettera Frobloga. Co tydzień w piątek wysyłam podsumowanie moich relacji. Wystarczy podać swój adres e-mailowy tutaj: Email *

Mielżyński Porto i Czekolada Logo z czekoladą

Porto i czekolada

Dziś krótka relacja z degustacji porto, która odbyła się w Mielżyński All Around Wine na początku lutego. Próbowaliśmy sześciu rodzajów porto z oferty Mielżyńskiego, a towarzyszyły im czekolady z Manufaktury Czekolady i desery. Degustację prowadzili Izabela Kamińska i Michał Poddany. O czekoladach opowiadał Krzysztof Stypułkowski z Manufaktury Czekolady. Zapraszam na na fanpage, Twitter i Instagram Frobloga. Zachęcam też do prenumerowania newslettera Frobloga. Co tydzień w piątek wysyłam podsumowanie moich relacji. Wystarczy podać swój adres e-mailowy tutaj: Email *

Urban Market vol.3

Jeśli chcecie być na bieżąco z tym, co dzieje się w kulinariach w Warszawie, trzeba odwiedzać Urban Market. Dziś odbyła się jego trzecia edycja. Można było skosztować pysznych rzeczy, dowiedzieć się wielu ciekawostek, no i obgadać w gronie osób zainteresowanych tematami kulinarnymi co i jak. Byłam krótko, przebiegłam po sali dwukrotnie, zakonotowałam najważniejsze. Moja krótka relacja zdjęciowa poniżej.

Knajpa Roku i Korona Smakosza

Wczoraj odbyła się gala wręczenia nagród Knajpa Roku Gazety Wyborczej i Korona Smakosza MAKRO. Pięć miejsc nominowanych do Knajpy Roku wybrał Maciej Nowak. Jury w składzie Monika Brodka, Andrzej Chyra i Seweryn Blumsztajn wybrało wygranego w tej kategorii. W plebiscycie Korony Smakosza głosowali goście restauracji, wybierali zwycięzców w dziewięciu kategoriach.

Grzybobranie

Lubicie grzyby? Ja uwielbiam. A widzieliście kiedyś dobry film o grzybach? Bo ja widziałam niedawno. Froblog objął patronat nad filmem „Tam, gdzie rosną grzyby”, w reżyserii Jasona Cortlunda i Julii Halperin, który wejdzie do polskich kin 30. listopada. Oczywiście nie jest to film o grzybach, a o ludziach, ale grzyby grają w nim bardzo dobrą drugoplanową rolę. O tym filmie i akcjach z nim związanym, sporo jeszcze usłyszycie tej jesieni na Froblogu.